aA
Trečiadienį Latvijoje sulaikyti keturi Rusijos ekstremistai, kurie čia ketino "įvykdyti Latvijos valstybę diskredituojančią akciją". Tai BNS pranešė Latvijos saugumo policijos viršininkas Janis Reinikas.
Nacionalbolševikai į Latviją pateko naktį į trečiadienį, iššokę iš traukinio Sankt Peterburgas - Kaliningradas. Vien am jų - Nižnij Novgorodo organizacijos aktyvistui Iljai Šamazovui - šuolis iš traukinio buvo nesėkmingas - lūžus šlaunikauliui jis buvo nuvežtas į Daugpilio ligoninę.

Šis įvykis tiksliai atitinka Rusijos Federalinės saugumo tarnybos Latvijos valdžiai perduotą pranešimą apie ekstremistų planuojamas provokacijas. Jame sakoma, kad pagal vieną iš scenarijų, jie atvyks į Latviją traukiniu Sankt Peterburgas - Kaliningradas, iš kurio ketina iššokti Rėzeknės- Daugpilio ruože.

Taip pat buvo pranešta, kad ekstremistai jau ištyrė, kokiu greičiu traukinys įveikia įvairius ruožus, taip pat susipažino su aplinkine teritorija.

Policijos vietos valdyboms buvo išsiųsta Valstybinės policijos vadovybės telegrama, kad iš traukinio iššokusių žmonių tikslas - patekti pas vienminčius. Tiesa, nacionalbolševikų Latvijos organizacijos nariai tvirtino BNS, jog apie šį vizitą nieko nežino.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.