aA
Rusijos Šiaurės laivyno (Murmansko sritis) štabas trečiadienį vakare pranešė "Interfax", kad Barenco jūros rajone, kur nuskendo atominis povandeninis laivas "Kursk", "profilaktikos tikslais buvo mėtomos granatos".
Pasak Šiaurės laivyno spaudos tarnybos viršininko, pirmojo rango kapitono Vladimiro Navrockio, "profilaktiškai granatos svaidomos remiantis dokumentais, reglamentuojančiais, kaip užtikrinti laivo, išmetusio inkarą nuošaliame reide, saugumą". Jis turėjo galvoje raketinį kreiserį "Piotr Velikij", saugantį "Kursk" žūties vietą , ir pridūrė, jog taip "saugomas ir atominio povandeninio laivo avarijos rajonas".

Spaudos tarnybos viršininkas pabrėžė, jog tai atitinka tarptautinę praktiką: "Visos jūrų valstybės taip saugo savo objektus ir nuo galimų diversinių grupių, ir nuo galimo susidūrimo su karo laikų mina".

V. Navrockis taip pat pabrėžė, kad "jokios žalos Barenco jūros ekologijai sprogimai nedaro".

Anksčiau Norvegijos seismologai pranešė, kad jų prietaisai netoli tos vietos, kur nuskendo "Kursk", užfiksavo maždaug 40 nežinomos kilmės sprogimų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.