aA
Vilniaus apygardos teismas trečiadienį atsisakė įpareigoti Algimantą Vertelką, siejamą su trijų mažeikiškių pagrobimo byla, deklaruoti savo turtą ir pajamas.
Tai teismas nusprendė nustatęs, kad, procesine prasme, A. Vertelka nėra įtariamasis tėvo ir sūnaus Kiesų bei jų vairuotojo neteisėto laisvės atėmimo ir turto prievartavimo byloje.

Įpareigoti deklaruoti pajamas ir turtą 39 metų panevėžietį teismo prašė Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius.

R. Jancevičiaus pareiškime teismui teigiama, kad nuo 1994 iki 2000 metų A. Vertelka valdė ir naudojosi neteisėtai įgytu turtu, pervedė jį savo sugyventinei Vilijai Stankiuvienei. Pareiškime prokuroras prašė teismo, remiantis įstatymu, įpareigoti su nusikalstama Panevėžio "tulpinių" gauja siejamą A. Vertelką deklaruoti turtą.

Prokuratūros prašymą teismas atmetė, teigdamas, kad, pagal įstatymus, A. Vertelka nėra įtariamasis Kiesų pagrobimo byloje - įtariamojo statusas yra pasibaigęs. Kaip reikalauja įstatymai, per dešimt dienų nuo sulaikymo A. Vertelkai nebuvo pareikštas kaltinimas Kiesų byloje, be to, prokurorai neminėjo, kad Kiesų byloje jis buvo suimtas.

Atmesdamas prašymą, teismas taip pat atkreipė dėmesį, kad prokuratūra nepateikė jokių dokumentų, kurie rodytų, kad A. Vertelka įsigijo kokį nors turtą.

Tai antras A. Vertelkos laimėjimas per pastarąsias dienas. Antradienį Vilniaus miesto 2-sios apylinkės teismas, nors ir pripažino jį kaltu dėl narkotikų laikymo ir nuteisė kalėti 10 mėnesių, tačiau bausmės vykdymą atidėjo ir paleido iš suėmimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.