aA
Prezidentas Valdas Adamkus teigiamai vertina partijų jungimąsi į įvairius blokus ir koalicijas.
Tai žurnalistams trečiadienį sakė prezidento atstovė spaudai Violeta Gaižauskaitė, komentuodama šalies vadovo nuomonę apie savaitgalį sudarytą LDDP ir Socialdemokratų partijos koaliciją Seimo rinkimams.

Kartu V. Gaižauskaitė pažymėjo, kad "kaip ir kokios partijos" turi vienytis, priklauso ne nuo prezidento, o nuo pačių partijų.

Trečiadienį vykusiame susitikime su prezidentu V. Adamkumi prie pusryčių stalo LDDP lyderis Česlovas Juršėnas pristatė sudarytąją koaliciją su socialdemokratais, jos uždavinius bei planus.

Pokalbyje, kuriame dalyvavo ir penki LDDP atstovaujantys merai, taip pat buvo svarstytos naujųjų savivaldybių darbo problemos.

Pasak Č. Juršėno, kalbėta apie skolas, paveldėtas iš ankstesniųjų savivaldybių tarybų, mokesčių nesurinkimą ir dotacijų trūkumą, būtinybę perkelti valdžios galias iš centro į apskritis, tiesioginį merų rinkimą.

LDDP pirmininko teigimu, darbiečiai kol kas neturi aiškios nuomonės pastaruoju klausimu ir mano, kad reikiamas Konstitucijos pataisas dėl merų rinkimo sistemos pakeitimo derėtų svarstyti jau naujajame Seime.

Č. Juršėnas paprašė prezidento rasti laiko susitikti su "LDDP agrarininkais" ir susipažinti su partijos nuveiktais darbais žemės ūkio politikoje. Dabar, kai kurių darbiečių nuomone, V. Adamkus kartais nuvertina jų nuopelnus šioje srityje.

Balandžio pabaigoje skaitydamas metinį pranešimą Seime, V. Adamkus labai griežtai kritikavo ligšiolinę visų vyriausybių vykdytą žemės ūkio rėmimo politiką kaip labai neefektyvią. Šiame kontekste kritikuota ir LDDP administracijos veikla 1992-1996 metais.

Kitą savaitę susitikimu su Socialdemokratų partijos atstovais prezidentas V. Adamkus tęs pokalbius su partijų lyderiais, skirtus aptarti savivaldybių rinkimų rezultatus. Prezidentūroje jau lankėsi Naujosios, Centro ir Liberalų sąjungų bei Valstiečių partijos atstovai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.