aA
Bendrovė “Intel” parodoje “Comdex” pirmą kartą viešai pademonstravo nešiojamus kompiuterius, kuriuose įmontuoti du nauji procesoriai: 1 GHz “Mobile Pentium III” ir ypatingai mažai energijos naudojantis procesorius.
Lustų gamintoja pristatė bendrovių “Dell” ir “IBM” nešiojamus kompiuterius. Pirmajame įmontuotas 1 GHz spartos, o antrajame – vidutine 300 MHz (megahercų) sparta veikiantis procesorius, vartojantis mažiau nei pusę vato energijos.

Naujieji gaminiai pirmiausiai buvo parodyti Mikroprocesorių forume, vykusiame spalio mėnesį. Tada buvo demonstruojami ne kompiuteriai, o tik pagrindinės plokštės su įmontuotais procesoriais.

“Intel” planuoja pradėti prekybą šiais procesoriais 2001 pirmojoje pusėje.

Naujojo, mažai energijos vartojančio “Pentium III” procesoriaus maksimali sparta bus 500 MHz. Jis naudos vidutiniškai iki vieno vato energijos. Vartotojas naujos “SpeedStep” technologijos pagalba gali sumažinti procesoriaus našumą iki 300 MHz, kad energijos sąnaudos sumažėtų iki pusės vato.

Kai kurie analitikai teigia, kad mažai energijos vartojantis “Pentium III” procesorius yra atkirtis bendrovės “Transmeta” gaminiams.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.