aA
Indijos kareiviai pirmadienį sugavo sakalą, prie kurio buvo pritaisytas galingas radijo siųstuvas ir mažytė antena. Įtariama, kad Pakistanas paleido paukštį žvalgybos tikslais, antradienį pareiškė indų karininkas.
Pasienio saugumo pajėgų (PSP) kareiviai sugavo paukštį netoli Charijos pasienio posto, esančio vakarinėje dykumų valstijoje Radžastane. Sakalas buvo atskridęs maždaug 2 km į Indijos teritorijos gilumą. "Sugautas sakalas yra puikiai dresuotas paukštis, prie kurio pritvirtintas aukštų dažnių siųstuvas ir metalinis žiedas", pareiškė generalinio inspektoriaus pavaduotojas B. D. Sharma (B. D. Šarma).

Įtariama, kad Pakistano kariuomenė šitaip žvalgė Indijos veiksmus pasienio rajonuose. Dabar atliekamas išsamus tyrimas, pasitelktos ir kitos agentūros, sakė B. D. Sharma.

Pasak jo, nepraėjus nė 15-ai minučių po to, kai buvo sugautas sakalas, Pakistano kariuomenė paprašė surengti susitikimą, tačiau prašymas buvo atmestas. Pakistaniečiai minėjo, kad "vienas jų paukštis kirto sieną", sakė B. D. Sharma.

Tai jau trečias kartas šiais metais, kai Indijos ir Pakistano pasienyje sugaunamas sakalas, prie kurio pritvirtintas elektroninis prietaisas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.