aA
Izraelis po keturių savo piliečių nužudymo antradienį užblokavo palestiniečių miestus Vakarų Krante ir apkaltino palestiniečius ėmusis naujos strategijos, kuri buvo praminta "mirtimi keli uose".
Izraelio armija pranešė saugumo sumetimais užblokuojanti palestiniečių valdomus miestus ir gyvenvietes, nes pirmadienį iš pravažiuojančių automobilių buvo nušauti keturi izraeliečiai. Pirmadienis tapo viena skaudžiausių dienų Izraeliui nuo nepriklausomybės siekiančių palestiniečių maišto pradžios.

Pirmadienį taip pat žuvo trys palestiniečiai, o dar vienas mirė nuo anksčiau patirtų sužeidimų. Abi šalys kaltina viena kitą terorizmu per beveik septynias savaites trunkančius susirėmimus, kurie pareikalavo mažiausiai 214 žmonių, daugiausia palestiniečių, gyvybių.

"Palestiniečių veiksmai yra atsakas į pastarųjų savaičių Izraelio terorizmą prieš mūsų žmones", sakė palestiniečių prezidento Yassero Arafato (Jasiro Arafato) padėjėjas Tayebas Abdel Rahimas (Tajibas Abdel Rahimas).

Tuo tarpu Izraelio pajėgų Vakarų Krante vadas generolas majoras Yitzhakas Eitanas (Icchakas Eitanas) sakė taip: "(Palestiniečių vadovybė) ne tik nieko nedaro, kad sustabdytų terorizmą, bet jį dar ir kursto".

Binyaminas Ben-Eliezeras (Binjaminas Ben-Eliezeras), kuris Izraelyje eina premjero pareigas Ehudui Barakui lankantis Jungtinėse Valstijose, sakė palestiniečių prezidentą ir jo judėjimą "Fatah" pradėjus vykdyti naują taktiką.

"Arafatas ir jo "Fatah" judėjimas, dar žinomas kaip "Tanzim", pradėjo įgyvendinti naują strategiją, vadinamą "mirtimi keliuose", Izraelio radijui sakė ryšių ministras B. Ben-Eliezeras.

"Jei taip elgiasi viena šalis, taip elgsis ir kita. Todėl iki kito įsakymo nurodžiau visiškai užblokuoti visą (palestiniečių valdomą Vakarų Kranto) teritoriją", sakė ministras, nurodęs, kad blokada negalioja humanitarinėms reikmėms.

Pasak B. Ben-Eliezero, Izraelis žino, kas atsakingas už pirmadienio nužudymus ir kaltuosius nubaus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.