aA
Australija taps pirmąja šalimi internete išplatinsianti visos šalies viešųjų tualetų žemėlapį. Kiek neįprasto žemėlapio, kuriuo siekiama padėti pagyvenusiems ir sveikatos problemų turintiems žmonėms, tėvams su mažais vaikais, projektą finansuoja šalies Vyriausybė.
Socialinės apsaugos ministrės Bronwyn Bishop teigimu, šis žemėlapis turėtų pagalbėti daugeliui žmonių.

“Jeigu jūs norite važiuoti aplankyti pažįstamus ar gimines, išsiruošėte apsipirkti arba atostogauti, paprasčiausiai iš interneto parsisiųskite ir atsispausdinkite žemėlapį. Tada tiksliai žinosite, kur galėsite rasti tualetą," teigė ji.

Šis projektas yra vienas iš keletos vyriausybės finansuojamų projektų, kuriais siekiama padėti sveikatos problemų turintiems ir jais besirūpinantiems žmonėms.

Spalio mėnesį panašiems projektams Vyriausybė papildomai skyrė 1.5 milijoną Australijos dolerių (daugiau kaip 3 mnl. Lt).

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.