aA
Bendros Lietuvos ir Norvegijos pareigūnų operacijos metu atskleistas kvaišalų tiekimo ir platinimo kanalas iš Lietuvos į Skandinaviją. Jos metu sulaikyta daugiau kaip 70 įtariamųjų, didelis kiekis narkotinių medžiagų ir grynųjų pinigų, rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime spaudai.
Narkotikai
Narkotikai
© Corbis/Scanpix
Per daugiau kaip metus trukusią specialią priemonę Norvegijos policijos Nacionalinės kriminalinių tyrimų tarnybos ir muitinės pareigūnams dirbant kartu bei nuolat keičiantis informacija su Lietuvos Valstybės sienos apsaugos tarnyba, muitinės kriminalistais bei Europolo Lietuvos nacionaliniu biuru buvo demaskuota amfetamino platintojų gauja šioje Skandinavijos šalyje.

Šią savaitę Lietuvos pasieniečių operatyvininkai Valstybės sienos apsaugos tarnybos Štabe Vilniuje suorganizavo susitikimą su kartu dirbusiais Norvegijos pareigūnais.

Jo metu aptarti operacijos rezultatai, pasikeista informacija apie kitus tyrimus, kurie vykdomi Lietuvos ir Norvegijos pareigūnų, taip pat suderinti keitimosi informacija klausimai ir bendradarbiavimo detalės šioje srityje.

Vykstant minėtai operacijai Norvegijos policijos ir muitinės pareigūnai per kelis specialius reidus rado ir konfiskavo 18 kilogramų anfetamino, taip pat dešimtis tūkstančių eurų grynaisiais.

Vykdant šį tyrimą pirmas įtariamasis buvo sulaikytas vasaros pabaigoje Norvegijoje. Dabar šios šalies pareigūnai jau yra sulaikę 13 Lietuvos piliečių ir daugiau kaip pusšimtį norvegų, kurie organizuodavo, kontrabanda gabeno bei realizuodavo į šią šalį atgabentus didelius amfetamino krovinius.

Dar keli asmenys, įtariami nusikalstama veika, buvo sulaikyti Švedijoje.

Pasak Norvegijos pareigūnų, į jų šalį patekęs kilogramas amfetamino vietiniams platintojams parduodamas už maždaug 10 tūkstančių eurų. Šie priklausomai nuo aplinkybių ir parduodamų kiekių kvaišalus parduoda mažiausiai dukart brangiau.

Teigiama, kad šio narkotiko pasiūla smarkiai sumažino jo kainą – prieš kelerius metus Norvegijoje realizuotas kilogramas anfetamino atnešdavo trigubą ar net keturis kartus didesnį pelną, t. y. būdavo parduodamas už 30 - 40 tūkstančių eurų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.