aA
Ūkio ministerijos sekretorius Anicetas Ignotas, siekęs paveikti Vilniaus universiteto vaikų ligoninės vadovų sprendimus ir taip pagerinti savo žmonos darbo sąlygas, supainiojo interesus. Taip ketvirtadienį konstatavo Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).
Pasak etikos sargų, pareigūnas pasinaudojo savo pareigomis ir galiomis, siekdamas paveikti ligoninės vadovybės sprendimus, susijusius su dalies lėšų, skirtų paramos energijos taupymo projektui (1,05 mln. litų), panaudojimu savo sutuoktinės būsimų darbo sąlygų pagerinimui.

VTEK nustatė, kad A. Ignotas tokiais savo veiksmais pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

DELFI žiniomis, energetikos sektorių ministerijoje kuruojančio sekretoriaus žmoną vaikų oftalmologę Salomėją Ignotienę buvo planuojama paskirti ligoninėje steigiamo akių ligų skyriaus vedėja. Būtent tuo metu buvo sprendžiamas klausimas dėl minėto projekto finansavimo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.