aA
Atsidėkodama už paramą, suteiktą renkant meru Seimo nario Vytauto Šustausko bendražygį Gediminą Budniką, Laisvės sąjunga pirmojo Kauno vicemero postą vakar pasiūlė 44 metų konservatoriui Kazimierui Starkevičiui, o vicemero - centristui Juozui Kameneckui.
Prieš du mėnesius dar buvo sunku įsivaizduoti šiuos veikėjus viename vežime, tačiau po pralaimėtų Seimo rinkimų konservatoriai ir nuo centristų atskilęs J.Kameneckas tapo artimiausiais V.Šustausko sąjungininkais.

Taryba pritarė šioms kandidatūroms, be to, vakar buvo išrinkta ir nauja miesto valdyba bei patvirtinta miesto tarybos komitetų sudėtis.

V.Šustauskas - nebe tas?

Buvęs Kauno meras ir "ubagų" karalius V.Šustauskas nekart rengė protesto akcijas prieš konservatorių vykdomą politiką ir negailėjo piktų žodžių Tėvynės sąjungos lyderiams.

Vakar V.Šustauskas įteikė gėlių konservatoriui K.Starkevičiui, už kurį balsavo 29 Kauno tarybos nariai. J.Kameneckas gavo 31 balsą iš 41.

Jeigu ne sąjunga su V.Šustausku, Kauno apskrities viršininkas K.Starkevičius būtų tapęs bedarbiu.

Pradėjus dirbti R.Pakso Vyriausybei iš šių pareigų jis privalo atsistatydinti.

Kurioziški pasiūlymai

Kurioziškos situacijos, linksmi pareiškimai ir utopiniai pasiūlymai vakar lydėjo Kauno tarybos darbą.

Įsiplieskus ginčams dėl vicemerų funkcijų nustatymo, liberalas Klemensas Rimšelis vienam vicemerui pasiūlė vadovauti bioenergetinių laukų nustatymui.

Šiam pasiūlymui pritrūko vos trijų balsų.

"Lietuvos rytas"