aA
Policijos ir specialiųjų tarnybų pareigūnai ketvirtadienį tęsia pasienio su Latvija apylinkių tikrinimą. Tai lrt.lt patvirtino Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokuroras Ramūnas Pačebutas. Jo teigimu, naujų sprogmenų ar vietų, kuriose buvo bandoma juos pritvirtinti, kol kas nerasta.
Siena, pasienis - karikatūra
Siena, pasienis - karikatūra
© DELFI
„Dirbama labai intensyviai. Sprogmenų paieškos tęsiasi ir šiandien, bet kol kas ramu“, – tvirtino R. Pačebutas. Jis nekomentavo, ar trečiadienį sulaikytas asmuo tapo įtariamuoju.

„Viskas nustatinėjama, tikrinama, aiškinimasi“, – lrt.lt kalbėjo prokuroras.

Trečiadienį pranešta, kad sulaikytas asmuo, kuris, kaip įtariama, susijęs su elektros stulpų užminavimu netoli pasienio su Latvija. Tačiau policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius Lietuvos radijui trečiadienio vakare teigė, kad kol kas jokių įkalčių nerasta, tad sulaikytasis gali būti paleistas.

Primename, kad antradienį popiet Biržų rajone, Kvietkelių kaime buvo išminuoti sprogmenys, pritvirtinti prie vidutinės įtampos elektros stulpo atramos. Trečiadienį sprogmenų rasta ir kitame Biržų rajono kaime.

Panevėžio apygardos prokuratūra perėmė ikiteisminį tyrimą, pradėtą Biržų rajono policijos komisariate.

Valstybės saugumo departamento bei Vyriausybės atstovas tvirtino, kad šie įvykiai turi provokacijos ir diversijos požymių.

www.lrt.lt