aA
Trečiadienį vienoje Vilniaus vidurinėje mokykloje paralelinės klasės mokinys sumušė 7-oką, kuris dėl galvos smegenų sukrėtimo gydomas ligoninėje. „Per pertrauką įsiplieskęs konfliktas prasidėjo nuo prasivardžiavimo ir viduriniojo piršto rodymo ir baigėsi muštynėmis. Bendraamžį sužalojęs mokinys – lankęs karatė, tad įsikarščiavęs neapskaičiavo jėgų“, - DELFI pasakojo mokyklos direktoriaus pavaduotoja.
Karatė, kovos menai, berniukas
Karatė, kovos menai, berniukas
© Corbis/Scanpix
Pedagogės teigimu, nemalonaus įvykio išgarsintoje mokykloje daug dėmesio skiriama patyčių ir smurto prevencijai, tačiau vaikai nemato tinkamo pavyzdžio aplinkoje, o kai kurie ir šeimoje. „Ypatingai didelė smurtinių filmų žala, nes iš televizoriaus vaikai mokosi konfliktus spręsti jėga“, - apgailestavo pedagogė.

Tos pačios dienos vakarą į Vilniaus miesto 6 policijos komisariatą kreipėsi 15-metės vilnietės mama, kuri pranešė, kad S.Stanevičiaus gatvėje, prie kitos vidurinės mokyklos jos dukrą sumušė iš matymo pažįstamos merginos. Nukentėjusioji dėl galvos smegenų sukrėtimo taip pat paguldyta į ligoninę.

Įvykius tiria sostinės pareigūnai ir nepilnamečių reikalų inspektoriai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.