aA
Sostinės senamiestyje esančioje Vingrių gatvėje "Geležinio vilko" išminuotojai penktadienį susprogdino rastą nuo karo laikų likusią pavojingą miną.
Naikinant sprogmenį, iš aplinkinių gyvenamųjų namų ir aplinkinių pastatų buvo evakuoti žmonės. Į įvykio vietą buvo atvykusios visos specialiosios tarnybos - dujų, elektros avarinės tarnybos, greitoji medicinos pagalba, ugniagesiai.

Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Patrulinės tarnybos policininkas Renaldas Kunigauskas sakė BNS, kad nuo Antrojo pasaulinio karo likusią vokišką minosvaidžio miną, kasdami tranšėją, penktadienį apie 10 val. 30 min. aptiko bendrovės "Statovita" darbininkai. Aprūdijęs sprogmuo gulėjo maždaug pusės metro gylyje.

Mina kėlė pavojų, jos negalima buvo transportuoti, todėl išminuotojai nusprendė ją sunaikinti vietoje. Ekskavatoriumi buvo iškasta maždaug 2 metrų gylio duobė. Prie minos buvo padėtas 600 gramų trotilo užtaisas, sujungtas su detonatoriumi. Sprogmenys buvo užkasti žemėmis ir 12 val. 30 min. susprogdinti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.