aA
Nėščia moteris ryžosi agresyvų sutuoktinį policijai apskųsti tik tuomet, kai smurto žymes ant jų mažamečio sūnaus kūnelio pastebėjo seniūnijos socialinė darbuotoja. Praėjusį savaitgalį Pasvalio rajono policijos komisariatas gavo 23 metų moters pareiškimą.
Jame moteris nurodė, kad lapkričio 22-osios vėlų vakarą jos 24 metų vyras spyrė į veidą mažamečiam sūnui. Berniukui spalio 20 dieną sukako dveji metukai.

Šeima augina keturis vaikus. Vyriausiajam - vos penkeri. Kiti - pametinukai. Netrukus pasaulį išvys dar vienas šeimos narys.

Policijos pareigūnai, pradėję ikiteisminį tyrimą, išsiaiškino, kad tą vakarą sumušto vaiko gimdytojas namo grįžo neblaivus. „Vienintelė priežastis, kodėl vyrui užkliuvo dvimetis, buvo tai, jog berniukas nenorėjo eiti miegoti“, - PB teigė jie.

Vyriškis buvo apsiavęs guminiais batais. Policijos žiniomis, jis jų nė nenusiavęs spyrė vaikui į veidą ir prakirto lūpą, nubrozdino paakį.

Policijos pareigūnai šeimą apibūdino kaip asocialią. Pasak jų, ne kartą joje dėl įvairių spręstinų problemų lankėsi nepilnamečių reikalų inspektorė. Tačiau, pareigūnų žiniomis, dar nė karto nebuvo užfiksuotas smurto prieš vaikus faktas.

Seniūnijos darbuotojų spėjimu, mėgstantis išgerti vyriškis galėjo ir anksčiau skriausti vaikus, bet jų motina, matyt, bijojo apie tai garsiai prabilti.

Taip buvo ir pastarąjį kartą. Seniūnijos socialinė darbuotoja užsuko atsitiktinai ir pamatė sumuštą berniuką. Moteris bandė meluoti, kad vaikas susižalojo griūdamas, bet vėliau išsitarė, kaip buvo iš tikrųjų. Nukentėjėlio gimdytoja tik po pokalbio su ja ryžosi apskųsti savo vyrą.

„Penktojo vaiko besilaukianti moteris yra tvarkinga, negerianti, besirūpinanti vaikais tiek, kiek jai leidžia galimybės. Šeima gyvena iš minimalių lėšų - nedidelės pinigų sumos už vaikus. Vyras kažkiek pinigėlių susikrapšto uždarbiaudamas pas žmones, bet manom, kad šeimai jų tenka ne kažin kiek“, - PB kalbėjo seniūnijos atstovai.

Jų žiniomis, išgėręs vyriškis būna labai piktas, todėl moteris jo bijo. Juolab kad ir pasiskųsti neturi kam. Šeima išgyvena maitindamasi patiekalais iš miltų ir kruopų. Dažnai ją sušelpia ir seniūnijos darbuotojai.