aA
"Agresijos atveju mes pasirengę ilgam partizaniniam karui, - sakė L. Meri laikraščiui "Politique Internationale". - Maskva tai žino ir jai reikia rinktis: imperialistinė politika ar geri kaimyniškai santykiai su Baltijos valstybėmis".

L. Meri žodžiais, jis įsitikinęs, kad Rusija supranta, jog tai yra būtent jos interesuose, todėl negalima rimtai vertinti kai kurių Rusijos žymių politinių asmenybių pareiškimų apie Varšuvos pakto sienų atkūrimą.

"Jūs manote, kad Estijai reikia didvyriškumo vien tam, kad gyventų ir išgyventų, turėdama sieną su Rusija, - pareiškė L. Meri prancūzų laikraščiui. - Tačiau mes čia neįžvelgiame didvyriškumo, - mūsų namai - Šiaurės Europa, ir atgalinio bilieto į Paryžių neturime..."

Estijos prezidentas neabejoja, kad Rusija taps demokratine valstybe.

"Akivaizdu, kad aš labiau negu jūs tikiu Rusijos sugebėjimais tapti demokratine valstybe", sakė Estijos prezidentas.

"Rusijos ekonomikos perorientavimas nėra tas klausimas, kurį būtų galima išspręsti laužant plunksnas laikraščių puslapiuose. Visų pirma būtinas naujas Rusijos vadovų mąstymas, o žmonių mentalitetas keičiasi lėtai," - sakė L. Meri.

Interviu L. Meri tvirtino, kad tiki rusų tauta taip, kaip tiki savąja, estų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.