aA
Rasa Juknevičienė Seimo Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) frakcijos narė
Aš nemanau, kad jie nežinojo kai kurių Seimo Statuto niuansų. Veikiau jie patys, baimindamiesi, kad nepakaks balsų Vyriausybės programai priimti, mėgino apgauti opoziciją.

Šitai akivaizdu, nes išvakarėse aš sulaukiau kai kurių valdančiosios koalicijos atstovų skambučių ir siūlymų, kad būtų balsuojama slaptai už Vyriausybės programą, nes jie nesą tikri dėl palaikymo.

Tačiau slaptas balsavimas prieštarauja Seimo Statutui bei pačiam demokratiškumo ir viešumo principui. Mes daug dirbome, kad šitai panaikintume.

Valdančioji koalicija manęs bei kitų konservatorių frakcijos narių prašė - garsiai sakyti viena, o balsuoti kitaip, tai yra slapta balsuoti už Vyriausybės programą.

Taigi, kai A.Paulauskas, nunarinęs galvą, pasiūlė balsuoti “rankų pakėlimu”, reiškė ne ką kitą, kaip norą “nepalikti pėdsakų”. Juk, kai balsuojama “rankų pakėlimu”, niekas nefiksuoja, kas kaip balsavo. Tiesiog tik suskaičiuojami balsai ir viskas. Atsakomybės nebelieka.

Man išties labai gaila dėl šito. Manau, kad jie galėjo balsuoti elektroniniu būdu ir tikrai nebūtų buvę šito deguto šaukšto.

A.Paulauskas susipainiojo Seimo Statute

Tai komentuoja:

Raimondas Šukys Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas, liberalas

Juozas Bernatonis Seimo Socialdemokratinės koalicijos frakcijos narys