aA
Rusijos Saugumo tarybos (ST) sekretorius Sergejus Ivanovas, apibendrindamas ketvirtadienį įvykusio posėdžio rezultatus, pareiškė žurnalistams: "Vieningai nuspręsta, kad būtina vykdyti karinę reformą plačiąja prasme".
Rusijos armijos kariai
Rusijos armijos kariai
"Dabar Rusijoje yra maždaug 3 milijonai žmonių su antpečiais. Tai nepakeliama našta mūsų ekonomikai", pabrėžė jis, pridurdamas, jog ketinama atleisti iš viso maždaug 600 tūkst. kariškių.

"Generolų pareigybės bus naikinamos proporcingai atleistų kariškių skaičiui", sakė I. Ivanovas ir pridūrė, kad bus mažinamos ne kovinės struktūros, bet pagalbinės, užnugario ir kitos.

Be to, pasak jo, nuspręsta 2001 metais tęsti teisėsaugos institucijų reformą ir, išanalizavus specialiųjų tarnybų veiklą, "maksimaliai vengti lygiagretumo jų veikloje".

S. Ivanovas pripažino, kad pastaraisiais metais apie 70 proc. šalies karinėms struktūroms skiriamų lėšų buvo išleidžiama kariškiams išlaikyti. Tokią išlaidų sistemą jis pavadino "disproporcija" ir neneigė, kad anksčiau beveik nebuvo skiriama lėšų ginkluotosioms pajėgoms vystyti. Pasak S. Ivanovo, "tai galėjo liūdnai baigtis".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.