aA
Ilgalaikis alkoholio vartojimas yra daug žalingesnis juodaodžių imuninei sistemai nei baltaodžių, t.y. alkoholį vartojantys juodaodžiai labiau rizikuoja apsikrėsti infekcija bei anksčiau mirti nuo įvairių ligų, pranešė mokslininkai.
Naujausieji tyrimai parodė, alkoholizmas žymiai sumažina antikūnių, padedančių naikinti į organizmą patenkančių virusų ląsteles, kiekį imuninėje sistemoje, be to, stabdo svarbaus proteino, lemiančio imuninės sistemos kovos su svetimkūniais intensyvumą ir trukmę, gamybą. Šie efektai daug ryškiau pasireiškia juodaodžiams alkoholikams.

Žinoma, kad "afro-amerikiečiai alkoholikai susiduria su didesne infekcinių ligų, tokių kaip tuberkuliozė, hepatitas C arba ŽIV, rizika," teigė daktaras Michaelas Irwinas savo tyrimo ataskaitoje pripažindamas, jog būtent atitinkamas elgesys, o ne biologija žymiai susilpnina juodaodžių imunitetą.

Tyrimo autorių nuomone, šie gauti rezultatai turėtų būti interpretuojami pakankamai atsargiai, nes buvo ištirta tik nedidelė grupė afro-amerikiečių, todėl nebūtų objektyvu išvadas apibendrinti visai juodaodžių populiacijai. Be to, šių tyrimų rezultatai neturėtų būti taikomi moterims ar kitoms etninėms grupėms.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.