aA
Klemensas Rimšelis Seimo Liberalų sąjungos frakcijos seniūnės pavaduotojas
Gyvenime visko būna, negalėčiau atmesti galimybės, jog kai kurie koalicijos partneriai socialliberalai gali pabėgti į Seimo Socialdemokratinės koalicijos frakciją.

Vis dėlto, dažnu atveju gyvenime būna taip, kad labiau saugoma tai, kas trapu. Juk daugelis žmonių nenaudoja krištolinių indų, nes baiminasi, kad jie suduš ir - slepia krištolą spintose.

Taigi, pranašavimai, kad kažkas greitai subyrės gali būti pirmalaikiai, nepasverti.

Tačiau iš tiesų, kai kurie Naujosios sąjungos frakcijos nariai turi skirtingų nuomonių, bet mes kalbamės su jais ir deriname pozicijas.

Žinoma, kai kurių ankstesnių Vyriausybių programose buvo daugiau konkretikos, net iki smulkiausių detalių būdavo išaiškinami būsimi darbai. Bet, ar aiškinosi kas nors, ar tos Vyriausybės taip viską iki galo ir įvykdė? Tuo tarpu mūsų koalicinės Vyriausybės programa daugiau nurodo kryptis, o konkrečius darbus mes surašysime atskiruose dokumentuose.

Taigi, aš manau, kad rytoj Vyriausybės programa bus patvirtinta.

O kolegoms socialliberalams, grasinantiems palikti frakciją, galėčiau priminti - politinis patyrimas jau parodė, kad tie žmonės, kurie suskaldo savo partiją ar frakciją ir išeina į priešininkų stovyklas, greitai išeina apskritai iš politinio gyvenimo. Juk daugelis tokių politikų nepateko į Seimą. Taigi, čia jiems patiems spręsti.

Kita vertus, natūralu, kad kyla nesutarimų, juk mes pirmą kartą turime koalicinę Vyriausybę bei tokią didelę ir patyrusią opoziciją.

Byra valdančioji koalicija

Tai komentuoja:

Dangutė Mikutienė Seimo Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakcijos seniūno pavaduotoja

Gediminas Kirkilas Seimo Socialdemokratinės koalicijos frakcijos seniūno pavaduotojas informacijai ir propagandai

Lauras Bielinis Politologas