aA
Nepaisant Izraelio vyriausybės prieštaravimų, palestiniečiai ir toliau reikalauja, kad jų teritorijose būtų dislokuotas tarptautinis dalinys, kuris saugotų palestiniečių gyventojus. Tai antradienį pareiškė pagrindinis palestiniečių derybininkas pokalbiuose su Izraeliu Sajebas Erekatas (Sajeb Erekat).
Reikalavimas dislokuoti tarptautinį apsaugos dalinį ir įsteigti tarptautinę komisiją pastarųjų savaičių neramumams tirti bus pagrindinė pokalbių tema ketvirtadienį Vašingtone įvyksiančiame JAV prezidento Bilo Klintono (Bill Clinton) ir palestiniečių lyderio Jasiro Arafato (Yassir Arafat) susitikime, praneša dpa-ELTA.

Izraelio vyriausybė, vadovaujama premjero Ehudo Barako (Ehud Barak), pirmadienį kategoriškai atmetė atitinkamus reikalavimus. B.Klintonas (Bill Clinton) taip pat pareiškė, kad JTO taikos dalinys nebus dislokuotas palestiniečių teritorijose, jei tam priešinsis Izraelis.

Pasak S.Erekato (Sajeb Erekat), vienas pagrindinių pokalbių JAV tikslų yra ieškoti mechanizmo, kaip įgyvendinti JTO rezoliuciją dėl Izraelio pasitraukimo iš 1967-aisiais okupuotų teritorijų. Dėl tarptautinės komisijos įsteigimo buvo susitarta spalio 17-ąją Šarm el Šeiche vykusiame viršūnių susitikime.

Na, o antradienį Izraelio kariai susirėmimuose Vakarų Kranto mieste Betliejuje nušovė dar vieną palestinietį. Ligoninės pareigūnai sakė, kad palestinietis buvo nušautas į širdį tikra kulka prie Rachelės kapo, kurį šventa vieta laiko ir žydai, ir musulmonai.

Po šios mirties žuvusiųjų per penkias savaites besitęsiančius neramumus skaičius išaugo iki mažiausiai 177 žmonių. Daugelis žuvusiųjų buvo palestiniečiai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.