aA
Vilniuje prie Gariūnų turgavietės antradienį sumuštas ir apiplėštas audinių kailiukų nusipirkęs vilnietis. Vyrą sumušė ir prekes atėmė policininkais apsimetę nusikaltėliai.
31 metų vilnietis Valerijus Martynovas turguje pirko du didelius krepšius audinių kailiukų ir sukrovė juos į savo automobilio bagažinę. Į turgų jis buvo atvykęs kartu su svainiu.

V. Martynovo automobilis stovėjo netoli automobilių prekybos centro. Pasak Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK ) spaudos tarnybos, netikėtai prie V. Martynovo ir jo svainio prišoko iš balto mikroautobuso išlipę 3 policijos uniforma vilkintys ir maskuojančias kaukes dėvėję vyrai.

Jie prisistatė kriminalinės policijos darbuotojais, vyriškį sumušė ir atėmė krepšius su brangiomis prekėmis. Užpuolimo metu "kriminalistai" buvo įtempę vilnietį į mikroautobusą, kur šis pastebėjo dar 3 ar 4 civiliai apsirengusius vyrus ir į automatus panašius daiktus.

Tuo metu V. Martynovo svainis pabėgo. Policijos darbuotojai po kiek laiko surado jį ir po pietų apklausė. Sužalotą pirkėją pastebėjo kelių patruliai ir nuvežė jį į ligoninę. V. Martynovui sumušta galva ir lūžę šonkauliai. Iš greitosios medicinos pagalbos ligoninės jis pervežtas į "Raudonojo Kryžiaus" ligoninę.

Automobilių prekyvietėje yra įrengtos vaizdo stebėjimo kameros. Pareigūnai tikisi, kad įvykis galėjo patekti į jų apžvalgos lauką.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.