aA
JAV prezidentas Billas Clintonas (Bilas Klintonas) sako, kad atėjus naujiems rinkimams, kuriuos gali laimėti jo žmona ir viceprezidentas, jis truputį liūdi, bet nemano esąs nevykėlis. "Dar turiu 10 savaičių (prezidento poste)", sakė jis. Pirmadienį vakare B. Clintonas atvyko į Niujorką, kad antradienį galėtų anksti atsikelti ir eiti balsuoti su savo dukra Chelsea (Čelsi) bei žmona Hillary (Hilari), kuri Niujorke siekia būti išrinkta į Senatą.
Bill Clinton
Bill Clinton
Prezidentas išaušus ketino skambinti į radijo stotis svarbiausiose valstijose ir raginti žmones balsuoti, bet daugiau svarbių darbų šią dieną nėra numatęs.

B. Clintonas prognozuoja, kad po šių rinkimų viceprezidentas Alas Gore'as (Elas Goras) taps naujuoju Baltųjų rūmų šeimininku, o jo žmona - senatore. "Turiu gerą nuojautą", apie A. Gore'o galimybes laimėti sakė B. Clintonas. - "Manau, jo kampanija buvo gera, jis tikrai puikiai pasirodė per pastarąsias porą savaičių".

Paklaustas, kaip jaučiasi pats nedalyvaudamas rinkimuose, B. Clintonas atsakė, kad truputį liūdi, bet su tuo susitaikė. "Man buvo skirta laiko ir jis buvo puikus", sakė prezidentas, pažadėjęs gerai pasirengti valdžios perdavimui.

B. Clintonas pridūrė, jog neketina tapti nevykėliu. Per likusias 10 savaičių jis daug dėmesio skirs Artimųjų Rytų krizei spręsti ir santykiams su Šiaurės Korėja gerinti, taip pat - padirbėti dėl kelių įstatymų projektų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.