aA
Pirmadienį laikinai einančiam premjero pareigas Audriui Kubiliui buvo pristatyta elektroninės Vyriausybės (e-Vyriausybės) bei kitų vykdomosios valdžios institucijų tinklalapių koncepcija, užtikrinanti gyventojams lengvą ir greitą informacijos paiešką.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius
Pasak Vyriausybės spaudos tarnybos pranešimo, e-Vyriausybės koncepcijos įgyvendinimas leis iš esmės pakeisti piliečių ir valstybės bendravimo pobūdį, nes joje numatoma, kad iki 2005 metų visos Vyriausybės teikiamos paslaugos bus prieinamos internetu.

Kreipiantis į valstybės institucijas, nereikės derintis prie tarnautojų darbo laiko, gaišti eilėse prie kabinetų, paslaugos bus prieinamos iš bet kurios pasaulio vietos, bet kuriuo paros metu. Šie pasikeitimai padarys aptarnavimą valstybės institucijose patogesnį, pigesnį ir lankstesnį.

Taip pat tikimasi, kad e-Vyriausybės koncepcijos įgyvendinimas sukurs internete didelį prieinamų paslaugų spektrą, o tai stipriai paskatins vartotojų internete augimą, greitesnę kompiuterizaciją ir elektrininio verslo plėtrą. Šią koncepciją nutarta siūlyti naujajai Vyriausybei svarstyti bei kuo greičiau įgyvendinti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.