aA
Respublikonų kandidatas į Jungtinių Valstijų prezidentus ir Teksaso gubernatorius George'as W. Bushas (Džordžas V. Bušas) ketvirtadienį prisipažino, jog prieš 24 metus Meino valstijoje buvo suimtas dėl vairavimo išgėrus ir tvirtino, kad šį įvykį nutylėdavo nenorėdamas apie jį kalbėti dukterų akivaizdoje.
George W.Bush
George W.Bush
Be to, G. W. Bushas, kurio populiarumas yra maždaug toks pat kaip ir demokratų kandidato Alo Gore'o (Elo Goro), paragino susimąstyti, kodėl tokie pranešimai apie jį pasirodė likus penkioms dienoms iki lapkričio 7-osios rinkimų.

A. Gore'o rinkimų kampaniją organizuojantys žmonės paneigė, kad yra kaip nors susiję su šiais pranešimais. "Aš tuo nesididžiuoju. Ne kartą esu sakęs, kad prieš daugelį metų padariau klaidų, žurnalistams tvirtino G. W. Bushas. Apgailestauju, kad taip nutiko. Prieš 14 metų atsisakiau alkoholio ir nuo to laiko neišgėriau nė lašo".

Paklaustas, kodėl apie šį incidentą nepapasakojo anksčiau, G. W. Bushas atsakė: "Nenorėjau, kad mano mergaitės taip elgtųsi. Nebandau nuo nieko pabėgti. Aš nenorėjau apie tai kalbėti savo dukterų akivaizdoje. Nenorėjau, kad jos gertų ir sėstų prie vairo". Pasak Teksaso gubernatoriaus, jis buvo suimtas po išgertuvių su buvusia Australijos teniso žvaigžde Johnu Newcombe'u (Džonu Niukombu).

Anksčiau G. W. Busho rinkimų kampanijos štabo atstovė spaudai Karen Hughes (Karen Hiūs) sakė, kad respublikonų kandidatas, kuriam incidento metu buvo 30 metų, prisipažino kaltas dėl vairavimo išgėrus, sumokėjo 150 JAV dolerių (600 litų) baudą ir "tam tikram laikui" neteko vairuotojo pažymėjimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.