aA
Didelis ir erdvus butas - kiekvieno svajonė. Tačiau kai ji išsipildo, prasideda nė kiek ne mažesnės problemos. Kaip įsirengti, kad būtų gražu ir patogu? Kokį stilių pasirinkti? Kokias spalvas? Šiandien pristatome vieną idėją, galbūt ji padės ieškantiems originalaus sprendimo.
Miegamasis
Miegamasis
Namas: erdvus, monolitinis, puikiai tinkantis perplanavimui. Šeimininkai pageidavo buto dviems asmenims su miegamuoju, šalia kurio turėtų būti atskira vonia ir tualetas bei garderobo kambarys. Likusi buto erdvė - maksimaliai atvira su galimybe ją sujungti arba visiškai atskirti. Tuo pat metu kambarių izoliacija - ne "akla". Svečiams tualetas turėtų būti atskiras. Pažiūrėkime, kaip architektams - dizaineriams pavyko rasti tinkamą sprendimą.

Buto langai, kas labai reta, buvo į tris puses. Taigi saulė čia - dažnas svečias, kas yra didelis privalumas. Tačiau atsirado ir savotiškas minusas - buto centre buvo didžiulis ventiliacijos vamzdis, kurio niekaip nebuvo galima paslėpti...Santechnikos mazgus buvo nuspręsta taip pat palikti toje pačioje vietoje, taigi, visas planavimas vyko apie šias "ašis".

Planavimas: savotiška spiralė. Štai jos judėjimo linija: įėjimas - prieškambario zona su tualetu svečiams - virtuvės zona - valgomojo zona - svetainė - darbo kambarys - miegamasis - vonia - garderobo kambarys. Šeimininkų miegamasis maksimaliai atskirtas nuo įėjimo ir pagrindinės judėjimo trajektorijos. Tai vienintelis toks izoliuotas ir autonomiškas kambarys, iš kurio galima patekti į balkoną, vonią ir garderobo kambarį.

Interjero stilius: šiuolaikinis. Erdvinio sprendimo pagrindą sudaro vieninga schema, kuri tarsi "surinkta" iš transformuojamų modulių - patalpų, kurie interjero lygmenyje tarsi subyra į atskirus smulkesnius modulius, palaikančius architektūrinę idėją. Bendros interjero stilių kuriančios temos - šviesa, spalvos, stiklas, metalas, sieninės spintos.

Miegamasis

Sieninė spinta sudėtingai išlankstyta ir palaiko vieningo stiliaus idėją. Pagaminta pagal architekto eskizus, ji formaliai sujungia svetainę, valgomąjį, darbo kambarį ir tęsiasi toliau, išsilankstydama pagal sienų formą, keisdama kryptį ir tuo pat metu - savo funkcinę paskirtį bei struktūrą.

Stiklas ir šviesa taip pat palaiko vieningą idėją. O taip pat - skaidrumo idėją. Kadangi langai išeina į tris puses, tiesioginiai saulės spinduliai nutvieskia visą butą. Taigi, stiklinių elementų pagalba interjeras turi dar vieną jungiantį elementą - šviesą. Tačiau stiklo tema šituo nesibaigia - jis tarsi įrėmina buvusių durų išpjovas, lentynas, staliukus svetainėje, spintų dureles. Kokia to prasmė? Architektūriškai užtvirtinti interjero sprendimus. Iš kitos pusės - dar kartą pabrėžti interjero šiuolaikiškumą. Iš trečios - ištirpdyti ribas tarp įsivaizduojamos ir realios erdvės. Iš ketvirtos - vizualiai palengvinti kai kuriuos baldus, kurie būtini, tačiau truputį gremėzdiški.

Metalo koncentracija didžiausia tualete ir vonioje, kur dušas "įrėmintas" nerūdijančio plieno karnizais vonios užuolaidoms, o šalia vonios įtvirtinti trys plieniniai vamzdžiai, skirti didesniam besimaudančio duše žmogaus stabilumui. Svetainėje, miegamajame ir kitose patalpose matome tik nežymius metalinius akcentus, neapsunkinančius bendro interjero.

Spalvos maksimaliai neutralios. Tai leidžia gražiai susiderinti gana aktyvioms interjero formoms. pagrindinės spalvos - balta, pilka, melsva, rusva. papildomos - juoda (plytelės tualete, prieškambaryje ir virtuvėje), mėlyna (plytelės vonioje).

Bendras interjero įspūdis - stilingas ir šaltokas. Tačiau tai šilumos stoką pilnai kompensuoja visiškai priešingas šeimininkų temperamentas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.