aA
Šveicarija per artimiausius trejus metus Jugoslavijai ketina skirti 50 milijonų Šveicarijos frankų (111,2 mln. litų) finansinę pagalbą, penktadienį pranešė vyriausybė.
Šveicarijos užsienio, finansų ir ekonomikos ministrai Belgrade aptarė, kaip šias lėšas paskirstyti skubiai humanitarinei pagalbai ir ilgesnio laikotarpio techninei pagalbai.

Šveicarija nėra Europos Sąjungos narė ir nedalyvauja specialioje 15 šalių bloko pagalbos Jugoslavijai programoje.

Rusija netrukus atnaujins Jugoslavijai dujų tiekimą, kuris šiais metais buvo nutrauktas dėl nesumokėtų skolų. Apie tai penktadienį pareiškė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, pasibaigus jo susitikimui su Jugoslavijos prezidentu Vojislavu Koštunica.

Rusijos dujų bendrovė "Gazprom" nutraukė dujų tiekimą dėl 400 mln. dolerių viršijusio Jugoslavijos įsiskolinimo. "Gazprom" tuomet sutiko restruktūrizuoti skolos mokėjimą su sąlyga, kad Jugoslavija už naujus tiekimus mokės grynais. Tačiau Belgradas nesilaikė susitarimo.

Su V. Koštunica buvo sutarta, kad "labai greitai Rusija atnaujins energetinių žaliavų tiekimą Jugoslavijai, kuris šiais metais buvo nutrauktas, įskaitant dujų tiekimą", sakė V. Putinas žurnalistams. Smulkiau apie susitarimą jis nepasakojo.

"Buvo nuspręsta įsteigti ekspertų grupę, kuri apsvarstytų energijos tiekimą ateityje ir neatidėliotiną pagalbą tiekiant dujas", pridūrė V. Koštunica.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.