aA
Naujajam Seimui pradėjus svarstyti ar netgi naikinti kai kuriuos sprendimus dėl strateginių objektų, Lietuvos tarptautiniam prestižui gali būti suduotas smūgis, nuogąstauja laikinasis premjeras Andrius Kubilius.
A.Paulauskas ir A.Kubilius
A.Paulauskas ir A.Kubilius
"Rezoliucijos dėl "Lisco" privatizavimo svarstymas, nutarimo dėl "Lietuvos energijos" reorganizavimo panaikinimas gali turėti labai neigiamų pasekmių. Iš tiesų nuogąstauju, jog kai kurie dėl "Lietuvos energijos" daromi sprendimai reiškia, kad energetikos sistemos pertvarkymas stabdomas neribotam laikui", BNS sakė konservatorius A. Kubilius.

Anot jo, naujoji Seimo dauguma ir naujoji Vyriausybė turėtų pasirūpinti, kad Lietuvos ūkinės politikos ateitis užsienyje būtų tinkamai suprasta.

Seimas ketvirtadienį pripažino netekusiu galios nutarimą dėl dalies bendrovės "Lietuvos energija" reorganizavimo plano ir atidėjo rezoliucijos dėl įmonės "Lietuvos jūrų laivininkystė" privatizavimo svarstymą.

Ankstesnis Seimas daliai "Lietuvos energijos" reorganizavimo projekto - įstatinio kapitalo ir prievolių paskirstymui - pritarė paskutinę savo kadencijos dieną praėjusią savaitę. Šiam sprendimui tada prieštaravo opozicinių ir kai kurių kitų partijų atstovai.

Siūlymą skubos tvarka panaikinti šį nutarimą pateikė Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas. Anot jo, to pageidavo ir ketvirtadienį premjeru patvirtintas Liberalų sąjungos lyderis Rolandas Paksas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.