aA
Vida Stasiūnaitė Buvusi Seimo narė Naujosios sąjungos (socialliberalų) pirmininko pavaduotoja
Anksčiau politikus kaltindavo, kad atėję į Seimą, Vyriausybę, jie susijungia su įvairiausiom verslo struktūrom ir vykdo pastarųjų valią.

Tuo pat metu pasigirsdavo nuomonių, kad reikia, jog į politiką ateitų žmonės, jau susikūrę savo gerbūvį ir galintys pasirūpinti visuomene, valstybe. Ir nieko blogo nematau, kad, būtent, tokie žmonės ateina į politiką.

Mūsų gyvenimas kinta, bet perėjus iš socialistinės į kapitalistinę santvarką daugeliui neįprasta, kad atsiranda turtingieji. Daug kam pavydu dėl to.

Tačiau man, atrodo, kad žymiai geriau, kai į valdžią ateina žmonės, išmanantys apie verslą, negu su verslu neturintys nieko bendra ir kuriantys įstatymus bei reguliuojantys šią sferą, mėginantys grąžinti mus visus į socializmą. O po to visi kenčia dėl to.

Aš ne visus verslininkus, atėjusius į politiką ir paskirtus į Seimo komitetų pirmininkų ar kitus postus vienodai gerai pažįstu. Tačiau savo partijos kolegas verslininkus, tapusius Seimo nariais, pažįstu puikiai. Ir už daugelį esu visiškai rami, manau, kad jie nepadarys nei gėdos, nei savo interesus ims reikšti, jie žino problemos ir situacijos esmę.

Na, bet gal ir galima pagalvoti, kaip dar priimti naujų teisės aktų, kurie dar labiau drausmintų politikus nuo pagundų, kad būtų dar daugiau - nuo ryto iki vakaro demonstruojamas skaistumas.

Verslo bosai leis įstatymus

Tai komentuoja:

Lauras Bielinis Politologas

Artūras Skardžius Seimo pirmininko pavaduotojas, socialliberalas