aA
Šios naujienos tikrai nebus “naujos” daugeliui vadovų: darbuotojai, kurie darbe naršo po internetą, nebūtinai dirba. Iš tiesų jie naudojasi internetu bet kokiais tikslais, tik ne darbiniais, - sakoma trečiadienį pateiktose tyrimo išvadose, kurį atliko tyrimų kompanija “Vault.com”.
Niujorke įkurta kompanija apklausė 451 darbuotoją ir 670 darbdavių, norėdama sužinoti ne tik interneto vartojimo darbe tikslus, bet ir tai, ar darbdavys turi teisę tikrinti darbuotojo interneto naudojimą ir ar internetas įtakoja darbuotojų produktyvumą.

Tyrimas parodė, kad žmonės kasdien jungiasi prie interneto norėdami sužinoti dienos naujienas. 72 proc. darbuotojų atsakė, kad jie internete ieško naujienų, 45 procentai derina kelionės planus, o 40 procentų apsiperka.

Ketvirtas pagal populiarumą nardymo internete tikslas (37 proc.) – naujo darbo paieška. Dar 13 procentų klausosi muzikos, 11 - žaidžia kompiuterinius žaidimus.

Paskutinis, bet ne mažiau svarbus dalykas - 4 procentai darbuotojų per darbo dieną ištaiko minutę savo mėgiamiausių pornografinių puslapių patikrinimui.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.