aA
Kauno kultūros rūmuose vykusiame tarybos posėdyje Lietuvos centro sąjungos nariai save "plakė" dėl patirto pralaimėjimo ir šnekėjo apie "evoliucines, o ne revoliucines" gelbėjimosi priemones.
Vakar Kaune visą popietę vykusiame Centro sąjungos (CS) narių tarybos posėdyje iš 116 narių dalyvavo 88. Seimo rinkimus katastrofiškai pralaimėjusios CS pirmininkas Romualdas Ozolas partijos nariams perskaitė pareiškimą apie atsistatydinimą, davė pylos ir galop pažymėjo: "Centro sąjunga pralaimėjo, tačiau išlieka". Vienas esminių posėdžio klausimų - Centro sąjungos statuto papildymas ir pataisų projektas.

"Arogantiškumas, išankstinių aukštų reitingų viltis, blaškymasis, nepasitikėjimas vienas kitu, bendražmogiškų santykių trūkumas, silpnai palaikytas ryšys tarp partijos narių ir vadovų, narių interesų kėlimas aukščiau už partijos interesus..." - tai pagrindinės klaidos, kurias vakar tarybos posėdžio diskusijose vardijo centristai. Taip pat buvo mąstoma apie šios partijos atsinaujinimą iš esmės.

Statuto papildymas bei pataisos buvo įvertinta kaip vienas iš dalykų, galinčių sustabdyti sąjungos ritimąsi žemyn. Todėl, įvertinę esamą situaciją ir pralaimėjimą, centristai prašneko apie civilizuotas priemones partijos kokybei pakelti. Buvo kalbėta ir taip: "Gerai, kad pralošėm, nes jei būtume perkopę 5,1 proc., mus būtų ištikusi rimta krizė. O dabar pats laikas atsinaujinti".

Vakarykščiame posėdyje svarstyta Lietuvos centro sąjungos neeilinį suvažiavimą sušaukti lygiai po mėnesio Vilniuje.