aA
Mažiausiai 22 žmonės žuvo ir 58 buvo sužeisti per Hondūre įvykusią avariją, kai senas perpildytas autobusas rėžėsi į medį ir užsidegė. Tai pirmadienį pranešė šalies policija.
Avarija sekmadienį vakare įvyko pagrindiniame plente, maždaug už 110 km į šiaurę nuo sostinės Tegusigalpos. Šis kelias nutiestas palei Hondūro Atlanto vandenyno pakrantę.

Pasak policijos, 6-ajame dešimtmetyje pagamintas autobusas keliu važiavo greitai. Šiuo nuomotu autobusu keleiviai važiavo namo po Velykų savaitės atostogų.

25 metų autobuso vairuotojas ir savininkas Markas Tulijas Tursiosas (Marco Tulio Turcios) liko sveikas ir gyvas. Jis žurnalistams papasakojo, kad bandė sustabdyti autobusą, kai policija vėliavėlėmis pamojo jam sustoti prie kontrolės posto, įrengto kelio vingyje.

"Stabdžiai neveikė, jie sugedo", sakė vairuotojas. Policijos postai Velykų savaitę buvo įrengti visoje šalyje, siekiant sudrausminti greitį viršijančius vairuotojus.

Policijos teigimu, autobusas GMC buvo nesaugus dėl savo senumo. Jis vežė 80 keleivių, nors yra pritaikytas tik 60-čiai žmonių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.