aA
Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Kaune iš Aukštųjų Šančių karių kapinių dingo 14 metalinių plokščių, pagamintų iš vertingo spalvotojo metalo lydinio. Patirtas 14 tūkst. litų nuostolis. Jei plokštės nebus surastos, jų vietos ant postamentėlių liks tuščios.
Pirmojo ir Antrojo pasaulinių karų metu žuvusių lietuvių ir kitų tautybių karių kapinėse vagis labiausiai vilioja eilės metalinių lentų, kuriose abėcėlės tvarka išvardintos žuvusiųjų Antrajame pasauliniame kare pavardės. Iš 320 didvyrių atminimo lentų liko 249.

Pasak Kauno miesto savivaldybės įmonės "Kapinių priežiūra" direktoriaus Valdemaro Olšausko, vagystė netikėtai pasikartojo.

1998 metais buvo prarastos 57 tokios pat atminimo lentos. Vagysčių bumas buvo siejamas su netoliese atsidariusiu spalvotųjų metalų supirkimo punktu.

1998 metų rugpjūčio 3 dieną dingo 25, rugpjūčio 24 dieną - 11 metalinių lentų.

Kitais kartais išnykdavo po vieną - kelias lentas. Tais metais kapines niekinę vagys buvo sučiupti ir nuteisti. Tačiau lentos su žuvusiųjų pavardėmis jau buvo realizuotos ir į kapines nesugrįžo.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.