aA
Izraelio armija prognozuoja, kad susirėmimai tarp izraeliečių ir palestiniečių, nesiliaujantys jau daugiau kaip tris savaites, pareikalavę mažiausiai 128 žmonių gyvybių, tęsis dar ilgai. Apie tai antradienį pareiškė vyriausiasis Izraelio ginkluotųjų pajėgų spaudos atstovas brigados generolas Ronas Kitrėjus (Ron Kitrey).
Israel
Interviu Izraelio armijos radijui,atstovas pabrėžė, jog karinė vadovybė nemano, kad dabartiniai smurtiniai neramumai būtų trumpalaikis reiškinys.

Pirmadienio vakarą Izraelio kareiviai Hebrono mieste nušovė vieną palestinietį ir sužeidė keturis jo vaikus. Prieš tai palestiniečiai šiame autonomijos mieste apšaudė kelis pastatus, kuriuose gyvena žydų naujakuriai.

Tuo tarpu JAV prezidentas Bilas Klintonas (Bill Clinton), anot dpa-Eltos, tęsia savo tarpininkavimo misiją. "Dirbu ta linkme", pirmadienį jis pareiškė Niujorke, tačiau atsisakė atskleisti daugiau detalių apie savaitgalį įvykusius pokalbius telefonu su Izraelio ministru pirmininku Ehudu Baraku (Ehud Barak) ir palestiniečių lyderiu Jasiru Arafatu (Yasser Arafat). Pasak jo atstovo, abu Artimųjų Rytų veikėjai užtikrinę B.Klintonui (Bill Clinton), jog lieka ištikimi taikos procesui.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.