Ingredientai
Sausainiai su čederio sūriu bus puikus užkandis tiek sulaukus svečių, tiek leidžiant laiką namuose ar iškyloje. Pagaminti juos tikrai neužtruksite. Sausainiai su čederio sūriu skanūs ir karšti, ir atvėsę.
Gaminimo eiga
* Į indą supilkite vandenį. Ten pat sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą, druską. Viską kaitinkite ant ugnies, kol sviestas ištirps ir užvirs.
* Į verdantį sviestą suberkite miltus ir intensyviai maišykite, kol viskas sušoks į vientisą masę. Nukelkite nuo ugnies.
* Į tešlą vieną po kito įmuškite kiaušinius, gerai išsukite.
* Į tešlą suberkite tarkuotą sūrį, maltą muskatą. Išmaišykite. Tešla paruošta.
* Į kepimo popieriumi išklotą skardą arbatiniu šaukšteliu dėkite tešlos gabalėlius. Dėl patogumo naudokite du šaukštelius – bus greičiau ir paprasčiau. Skardą su sausainiais šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 20 minučių.
* Kiek atvėsusius sausainius suberkite į indą ir patiekite. Skanu valgyti vienus ar su mėgiamu padažu.