Ingredientai
Geltonos paprikos
0.5 vnt.
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Česnako
2 skiltelės
Šaltai rūkyta šoninė
100 g
Kalendros
1 v. š.
Čederio sūris
100 g
Alyvuogių aliejus
1 v. š.
Bulvių
4 vnt.
Porcijos: 2
Įdarytos bulvės – vienas tokių patiekalų, kuriuos smagu ruošti ir dar skaniau valgyti. Paruošimas – minimalus, o gardumas neišpasakytas! Išsisaugokite įdarytų bulvių receptą – pravers, kai virtuvei neturėsite daug laiko.
Gaminimo eiga
1. Papriką, svogūną supjaustykite kubeliais, česnaką susmulkinkite.
2. Į dubenį dėkite šoninę, pjaustytas daržoves, IKI kalendras, čederio sūrį, berkite druskos, pipirų, pilkite aliejų. Viską išmaišykite.
3. Virtas bulves įpjaukite pusiau ir pasukus dar kartą pusiau, kad jos išsiskleistų.
4. Į bulves dėkite paruoštą įdarą.
5. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 20–25 min.
6. Puoškite IKI kalendrų lapeliais, berkite juodųjų pipirų.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG