aA
Dėl daugumoje Europos šalių įvedamo žiemos laiko nuo spalio 29 dienos Lietuvoje keisis keleivinių traukinių tvarkraštis.
Kaip pranešė AB "Lietuvos geležinkelių" keleivių vežimo valdyba, visi tranzitiniai ir Lietuvos geležinkelių tarptautiniai traukiniai per Lietuvos teritoriją važiuos viena valanda vėliau nei dabar, išskyrus traukinį Vilnius -Ryga. Jo išvykimo laikas iš Vilniaus lieka toks pats - 21 val. 50 min.

Į Varšuvą iš Vilniaus tiesioginis traukinys važiuos lyginėmis mėnesio dienomis 20 val. 37 min. Šis traukinys važiuodamas nebekirs Baltarusijos sienos, o važiuos tiesiai per Lietuvos - Lenkijos sieną.

Kitas traukinys iš Vilniaus į Varšuvą (su persėdimu Šeštokuose) išvyks 10 val. 15 min.

Keičiantis tarptautinių traukinių tvarkaraščiui, bus nežymiai pakeistas ir vietinių traukinių eismas Vilniaus -Kenos, Vilniaus - Varėnos, Kauno - Alytaus kryptimis. Iš Vilniaus į Kauną per dieną važiuos 12 elektrinių traukinių.

Tarp Vilniaus ir Klaipėdos kursuos firminiai greitieji traukiniai "Baltija" ir "Pajūris", iš sostinės išvyksiantys 7 val. 58 min. ir 17 val., o iš Klaipėdos - 6 val. 35 min. ir 17 val. 15 min.

Lietuvoje paskutinį spalio sekmadienį žiemos laikas nebus įvedamas ir laikrodžio rodyklės nebus sukamos viena valanda atgal.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.