aA
Įsivaizduokite, jog norite perduoti elektroninį tekstą HTML formatu, bet ne internetu. Žinoma jūs galite suglaudinti HTML bylas ir perduoti jas kartu su instrukcijomis kaip išskleisti ir atsidaryti naudojant turimą naršyklę. Tačiau yra gana painu, o būsimi vartotojai tikrai sugalvos kaip dar labiau viską supainioti. Tada jie skambins jums į darbą bandydami išsiaiškinti kaip, ką ir kur reikia iš tikrųjų daryti, o jūs švaistysite laiką aiškindami jiems kaip atlikti šią paprastą operaciją. Jūsų vadovas nustebs, kodėl atlikote nedaug darbų ir atleis jus iš darbo. Be to... Na jūs suprantate kur link krypstama.
Didžiosios Britanijos bendrovė "Update Computer Services" siūlo šios problemos sprendimo būdą. Jis pavadintas HTML2EXE (http://www.html2exe.com).

Šią programą galima pavadinti HTML suglaudinimo programa. Ji suspaudžia tinklalapius į specialų archyvą ("*.H2E"). Tinklalapiai gali būti peržiūrimi specialia nemokama naršykle "H2E - View". Archyvas taip pat gali būti paverčiamas paleidžiamąja byla su integruota naršykle. Tokiu būdu tinklalapius bus galima peržiūrėti ir kompiuteriuose, neįjungtuose į internetą.

HTML2EXE palaiko pilną HTML 3.0 instrukcijų rinkinį, tame tarpe BMP, GIF, PNG bei JPEG formatų paveikslėlius, rėmeliuss, garsus ("*.mid" arba "*.wav"), lenteles, įvairius šriftus ir t.t.

Neseniai paskelbta apie HTML2EXE 2.2 pasirodymą. Naujoji programa geriau suspaudžia bylas ir turi vidinę paieškos sistemą. HTML 2.2 kaina - 99 JAV doleriai (396 litai).

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.