aA
Siūlome egzotišką riešutų tortą savaitgaliui - pikantišką, aromatingą, tiesiog tirpstantį burnoje - tokiu negėda bet kokį svečią pavaišinti.
Riešutų tortas
Riešutų tortas
Riešutų tortas

Produktai tešlai:

400 g miltų, 200 g margarino, 1 kiaušinio trynys, 1 valg. šaukštas šalto vandens, 3 valg. šaukštai cukraus.

Produktai įdarui:

400 g įvairių rūšių riešutų (graikiškų, lazdyno, migdolų ir t.t), 150 g margarino, 200 g cukraus, 150 g medaus, 50 g skystos grietinėlės.

Gaminimas:

Sumaišykite smulkiais gabalėliais supjaustytą margariną su miltais, kiaušinio tryniu, šaukštu vandens ir cukrumi iki vienalytės masės. Maišyti geriausia didelio plataus peilio pagalba. kad tešla nesušiltų nuo rankų. Iš gautos tešlos suformuokite rutulį ir įdėkite 1 val. į šaldytuvą.

Atšalusią tešlą iškočiokite apskritimo forma, gražiai apipjaukite ir įdėkite į apvalią kepimo formą, truputį užlenkę kraštus. Ant tešlos uždėkite sviestinio popieriaus lakštą, ant kurio užberkite žirnių arba pupelių (tai puikus būdas, apsaugantis tešlą nuo perkepimo). Kepkite 175 º laipsnių orkaitėje 5 - 7 minutes, kad tešla šiek tiek pagelstų. Išėmę ją iš orkaitės, nuimkite popierių su žirniais - jų jau nebeprireiks.

Įdarui: ištirpinkite margariną, sudėkite cukrų, medų, grietinėlę, užvirinkite ir dar pavirkite 5 minutes, pastoviai maišydami. Paskui sudėkite riešutus, išmaišykite ir sudėkite ant pusiau iškeptos tešlos. Vėl įdėkite į orkaitę ir kepkite 15 minučių.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.