aA
Laikinai premjero pareigas einančiam Andriui Kubiliui pateikta Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovo kandidatūra.
Laikinu Mokesčių inspekcijos vadovu siūlomas tapti dabartinis Vilniaus apskrities mokesčių inspekcijos viršininko pavaduotojas Mindaugas Strumskis. Apie tai pranešė Finansų ministerijos atstovė spaudai Rima Kaziliūnienė.

Laikinasis Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovas bus skiriamas tam laikui, kol pasibaigs konkursas šioms pareigoms užimti.

Vienas konkursas VMI vadovo pareigoms užimti šį mėnesį nepavyko, nes konkurso komisija neišsirinko tinkamu nė vieno iš dviejų pretendentų.

Į Mokesčių inspekcijos vadovo vietą pretendavo laikinai šias pareigas užėmęs Henrikas Tamulis bei UAB "Auditoriai ir konsultantai" prezidentas Antanas Šiupienius. Šią savaitę H. Tamulis atsistatydino iš laikinųjų VMI vadovų.

Iki liepos vidurio Valstybinei mokesčių inspekcijai vadovavo Artūras Bakšinskas, kuris liepos 19 dieną buvo atleistas iš pareigų šalių susitarimu. Vyriausybė prieš tai ne kartą kritikavo A. Bakšinsko darbą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.