aA
Praėjus daugiau nei pusei paros nuo sutrikimo "Lietuvos telekomo" sistemose, penktadienio rytą Vilniaus gaisrininkai tebegauna ne jiems adresuotus skambučius iš užsienio.
"Lietuvos telekomo" atstovė spaudai Diana Ročienė BNS, kol kas aiškinamasi dėl šio neįprasto sutrikimo priežasčių.

Priešgaisrinės apsaugos telefono numeriu "01" ketvirtadienio vakarą pasipylė skambučiai iš užsienio, ir gaisrininkai tebesibaimina, kad jų telefonu nebus galima prisiskambinti kilus gaisrui.

Kaip BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos departamento Informatikos ir ryšių su visuomene skyriaus viršininko pavaduotojas Vladas Rakštelis, daugiausia skambučių peradresuota iš NVS, buvusių komunistinio lagerio Europos šalių, taip pat iš Amerikos.

Daugiausia ne gaisrininkams skirtų skambučių buvo peradresuota ketvirtadienį nuo 19 iki 20 valandos, tačiau tai nesiliauja iki šiol. Pasak gaisrininkų, nuo ketvirtadienio vakaro iki penktadienio ryto buvo sulaukta virš 100 ne jiems skirtų skambučių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.