aA
Konstitucinis Teismas ketvirtadienį pradėjo nagrinėti bylą dėl savivaldybių biudžetų savarankiškumo.
Į Konstitucinį Teismą kreipėsi Kauno apygardos teismas, prašydamas ištirti, ar 1997 metų valstybės ir savivaldybių biudžeto pakeitimo įstatyme įtvirtintas reikalavimas gamtosaugos objektams nepanaudotus asignavimus pervesti į valstybės biudžetą atitinka Konstitucijos 127 straipsnio 1 dalį.

1997 metais buvo priimtas Biudžeto įstatymo pakeitimas, kuriame numatyta, jog nepanaudotas gamtosaugos objektams lėšas reikia pervesti į valstybės biudžetą. Tokį reikalavimą, atlikusi patikrinimą, Valstybės kontrolė pateikė Kauno savivaldybei.

Pristatinėjant bylos medžiagą teismo posėdyje ketvirtadienį buvo pažymėta, kad Kauno savivaldybė nesutiko pervesti į valstybės biudžetą nepanaudotų gamtosaugos objektams skirtų lėšų, todėl jos buvo paimamos prieš savivaldybės valią. Pareiškėjo manymu, tai prieštarauja Konstitucijos 127 straipsniui, kur teigiama, kad Lietuvos biudžetinę sistemą sudaro savarankiškas valstybės biudžetas, taip pat savarankiški vietos savivaldybių biudže.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.