aA
Lietuvos disko metikui Virgilijui Aleknai, Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse iškovojusiam aukso medalį, šios savaitės pradžioje Suomijos sostinėje Helsinkyje buvo atlikta kairiojo kelio operacija. Drauge su sportininku Helsinkyje buvo ir jo masažuotojas Zigmas Živatkauskas. Antradienį vakare abu sugrįžo į Lietuvą.
Vakar LŽ Virgilijus teigė: "Tai senesnės bėdos. Kelią jaučiau jau vasarą. Operacija buvo planuota. Pasibaigus sezonui reikėjo susitvarkyti, kad ateityje nekiltų problemų". Paklaustas, kaip jaučiasi po operacijos, Virgis sakė, jog normaliai. Nors medikai, anot jo, planuoja ilgą reabilitaciją, pats disko metikas tikisi atgauti jėgas per du ar tris mėnesius. "Dabar apie kažkokį sportavimą negali būti nė kalbos. Neįmanoma. Maždaug mėnesį turėsiu vaikščioti su ramentais. Vėliau po trupučiuką pradėsiu treniruotis", - LŽ sakė Virgis.

Dėl to, kad priverstas "draugauti" su ramentais, olimpinis čempionas per daug nenusimena. "Sportas yra sportas. Jame traumos - kasdienis dalykas. Geriau tai padaryti dabar nei sezono viduryje", - tikino V.Alekna.