aA
Po Šarm el-Šeiche pasiekto susitarimo nutraukti smurtą, trečiadienį Izraelis atidarė tarptautines sienas palestiniečiams.
Izraelis buvo uždaręs oro uostą Gazoje ir tarptautinius pasienio punktus, jungiančius Vakarų Krantą su Jordanija, o Gazos Ruožą - su Egiptu. Šios priemonės padėjo užkirsti kelią palestiniečių darbininkams patekti į Izraelį.

"Tarptautiniai keliai ir oro uostas atidaryti. Kaip matote, mes žingsnis po žingsnio įgyvendiname visus įsipareigojimus", žurnalistams sakė atstovas spaudai Nachmanas Shai (Nachmanas Šai).

Egipte vykusiame Artimųjų Rytų viršūnių susitikime Izraelis ir palestiniečiai įsipareigojo nutraukti smurto protrūkį, nusinešusį mažiausiai 105 žmonių gyvybes, daugiausia palestiniečių ir Izraelio arabų.

Izraelis sutiko tuoj pat nutraukti Vakarų Kranto ir Gazos Ruožo blokadą ir per 48 valandas atitraukti savo pajėgas nuo palestiniečių miestų prieigų, kartu stebėdamas, ar "Al Aksos intifada" (sukilimas) baigiasi.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.