aA
Penkerių metų kokerspanielis Denveris (Denver) iš Anglijos, jo savininkės teigimu, moka skaityti - bent jau adresatų vardus ant vokų. Kiekvieną rytą keturkojis sulaukia paštininko, suskirsto laiškus ir padalija juos trims namo gyventojams, trečiadienį pranešė Didžiosios Britanijos radijas.
"Jis niekada neapsirinka, - sako prie invalido vežimėlio prikaustyta šuns šeimininkė Džini Krengl (Jeannie Crangle) iš Barnoldsviko Jorkšyro grafystėje. - Mes nežinome kaip, bet jis kažkaip sugeba atskirti pavardes ant vokų".

Denveris (Denver) yra išmokytas padėti neįgaliesiems. Be kita ko, jis gali nueiti į parduotuvę, pakelti telefono ragelį, sunešti skalbinius ir pakeisti tualetinio popieriaus ritinėlius.

"Bet skaityti paštą! To jis niekada nebuvo mokomas", - sakė Dž.Krengl (Jeannie Crangle). Pasak šuns dresuotojo, vienintelis įtikinamiausias paaiškinimas yra toks, kad Denveris (Denver) atskiria pavardžių ilgį ant vokų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.