aA
Paslaptingas aukotojas padovanojo Prancūzijai 109 šedevrus - tapinius, piešinius, pasteles ir skulptūras, o meno pasaulis spėlioja, kas jis galėtų būti.
Tai didžiausia per pastaruosius 100 metų padovanota meno kolekcija Prancūzijoje.

Dauguma padovanotųjų šedevrų nuo antradienio iki lapkričio 19 dienos bus eksponuojami Paryžiaus "Musee d'Orsay", o vėliau grąžinti anoniminiam aukotojui, po kurio mirties kolekcija bus išdalyta "Musee d'Orsay" ir kitiems muziejams Provanso Ekse, Kolmare, Grenoblyje, Rene ir Kempere.

Dovanojamoje kolekcijoje yra XVIII, XIX ir XX amžių darbų, tarp jų - Pablo Picasso (Pablo Pikaso), Henri Matisse'o (Anri Matiso), Claude Monet (Klodo Monė), Fernando Leger (Fernano Ležė), Jeano Baptiste'o Chardino (Žano Batisto Šardeno) ir Edgaro Degas (Edgaro Dega) kūriniai.

Aukotojas taip pat dovanojo 17 Alberto Giacometti (Alberto Džakomečio) darbų ir Paulio Cezanne'o (Polio Sezano) autoportretą, kuris yra vertingiausias kolekcijos darbas.

Prancūzijos muziejų valdyba pažadėjo neatskleisti aukotojo pavardės, tačiau Valdybos atstovas spaudai sakė, kad šis kolekcininkas yra prancūzas.

Dauguma iš 74 tapinių, 27 piešinių, penkių skulptūrų ir trijų knygų pirkti Šveicarijoje, Didžiojoje Britanijoje ir Jungtinėse Valstijose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.