aA
Pramogų portalas “Scour” iškėlė bankroto bylą, kad užbėgtų už akių įrašų pramonės teisiniams veiksmams. Kaip ir kontraversiškasis “Napster”, Los Angele įkurtas portalas leidžia ieškoti muzikos įrašų, vaizdų ir kino filmų internete.
Amerikos filmų asociacija Holivude parašė pareiškimą teismui liepos mėnesį, teigdama, kad tinklalapis skatina “globalinio masto vaizdo ir garso medžiagos piratavimą”.

“Scour” vadovai teigia, kad jie užsidaro todėl, kad nori išvengti daugybės autorių teisių pažeidimo bylų su galingiausiomis muzikos įrašų kompanijomis.

Ji iškėlė sau bylą pagal savanorišką 11 straipsnio peticiją JAV Kalifornijos bankroto teisme. Tai automatiškai sustabdo bet kokias nebaigtas spręsti bylas prieš kompaniją.

Tačiau kompanijos teikiamos paslaugos kol kas nebus nutrauktos. Prezidentas Danas Rodriguesas sako, kad skandalingoji paieška ir kopijavimo paslaugos veiks neapibrėžtą laiką.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.