aA
Čečėnijos gydytojai tvirtina, kad didelę dalį sužeistųjų, kurie nukentėjo per teroro aktą prie Spalio rajono vidaus reikalų skyriaus, buvo galima išgelbėti, jei būtų buvusios elementarios sąlygos jiems padėti.
Kaip sužinojo "Interfax", masiškai ėmus vežti į miesto 9-ąją ligoninę sunkiai sužeistuosius, joje nebuvo nė vienos dozės preparato, reikalingo bendrajai nejautrai operacijos metu.

Interviu "Interfax" šios ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojas Abdula Ismailovas pareiškė, kad nuo šių metų balandžio, kai ligoninė pradėjo veikti, dalies medikamentų apskritai negauta. Sprogimo dieną ir vėliau ligoninėje nebuvo "nė gramo kraujo ir jo pakaitalų", negalėjome nustatyti sužeistųjų kraujo grupės ir Rėzus faktoriaus, kad galėtume perpilti jiems donorų kraują, sakė jis.

Gydytojai nesugebėjo susilpninti ir skausmo šoko, kurį patyrė daugiau kaip 20 sunkiai sužeistųjų, nes neturėjo stiprių nuskausminamųjų.

Į ligoninę buvo atvežtas 21 sužeistasis, iš jų 9 mirė ligoninėje. "Aš tvirtai įsitikinęs, kad dalį jų buvo galima išgelbėti", pareiškė A. Ismailovas.

Pasak jo, kasdien į ligoninę atveža iki 15 žmonių su skeveldrų ir šūvių padarytomis žaizdomis, bet gydymo sąlygos nesikeičia. Ligonių nuomone, patalpas, kuriose jie gyvena, sunku pavadinti ligonine: apgriuvęs korpusas labiau primena seną daržinę, o ne medicinos įstaigą, sako jie.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.