aA
Trečiadienį interneto administravimo organizacija sutiko bandomajam laikotarpiui suteikti Europos Sąjungai specialią interneto adresų priesagą – “.eu”. Organizacijos “Internet Corporation for Assigned Names and Numbers” (ICANN) generalinis direktorius Mike’as Robertsas teigė, kad galutinis sutikimas bus išduotas tik po to, kai bus galutinai sutarta dėl priesagos išdavimo sąlygų ir atsakomybės dėl priesagų priskyrimo.
TLD
Europiečiams reikia “.eu” interneto priesagos tam, kad suvienytų Europos žemyno verslo bendroves.

“.eu” priesaga bus 244- oji tarp kitų regioninių ir teritorinių priesagų. Internete taip pat yra globalinės priesagos: “.com”, “.org”, be to, ICANN žada sukurti daugiau aukščiausio lygio priesagų (TLD – Top Level Domains) kitais metais.

Paprastai ICANN išduoda interneto priesagas tik šalims ir kai kurioms teritorijoms, kurios yra Tarptautinės Standartų Organizacijos sąraše. Pavyzdžiui šiek tiek anksčiau šiais metais, ICANN išdavė “.ps” interneto priesagą palestiniečiams, nes jie yra tame sąraše.

ICANN praėjusį mėnesį priėmė sprendimą, kad tokios priesagos galios tol, kol jos bus standartų grupės specialiame sąraše.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.