aA
Estijos gynybos ministerija nutarė atsisakyti Lenkijos siūlomos dešimties tankų T-55 AM dovanos, tikėdamasi gauti tankų "Leopard-1" iš Norvegijos. Tačiau vienas estų karinis specialistas laiko šį sprendimą klaida, trečiadienį praneša šalies laikraščiai.
Pasak "Postimees", kartu su norvegais tankus "Leopard" Estijos kariuomenei pasiūlė ir vokiečiai - tačiau su sąlyga, kad Estija pati apmokės šių tankų remontą.

Specialistų nuomone, kad sudarytų pajėgų kovinį padalinį, Estijos gynybos pajėgos turi gauti ne mažiau kaip 30 šių kovos mašinų.

"Postimees" pažymi, kad Norvegija pasirengusi perduoti Estijai tankus "Leopard-1" be papildomų sąlygų, ir Talinas jau pradėjo derybas šia tema būtent su Oslu.

Estijos gynybos pajėgų generolas majoras Antsas Laaneotsas (Antsas Laneotsas), kuris sovietmečiu tarnavo tankų pajėgose, nepalankiai atsiliepė apie šalies gynybos ministerijos ir Estijos armijos vadovybės sprendimą atsisakyti Lenkijos dovanos.

A. Laaneotsas pripažino, kad "Leopard-1", aišku, yra geresnis už T-55, tačiau apie tokią dovaną Estija kol kas gali tik svajoti.

"Lenkija pasiūlė mums tankus tiesiog šiaip, nemokamai, ir dar su šaudmenimis bei atsarginėmis dalimis. Turėdami šiuos tankus, mes galėtume sėkmingai mokyti savo pėstininkus dalyvauti tankų mūšiuose ir palaikyti sąveiką su tankų padaliniais", pabrėžė A. Laaneotsas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.